top of page
Αναζήτηση
  • Εικόνα συγγραφέαΒαγγέλης Βουτσινάκης

Αύγουστος σημαίνει καλοκαίρι


Ναι, Αύγουστος σημαίνει καλοκαίρι. Όπως περνούν σαν αεράκι μέσα απ’ τα κοντομάνικα ο δροσερός Ιούνιος κι ο ανυπόμονος -γι’ αυτό και καταϊδρωμένος συνήθως- Ιούλιος, έρχεται ένας Αύγουστος πληθωρικός σε όλα του και θες να ρουφήξεις -σαν την τελευταία γουλιά στο ποτήρι- τις χαρές και τις χάρες του, να τις απολαύσεις αχόρταγα, να τις ζήσεις σ’ όλη τους την ένταση και την ομορφιά.


Ναι, Αύγουστος σημαίνει ομορφιά. Ομορφιά που δεν χωράει ούτε στα χιλιοτραγουδισμένα φεγγαρόφωτα, ούτε στα πολυφωτογραφημένα ηλιοβασιλέματα, αλλά κρύβεται, εκεί, ανάμεσα σ’ ένα κρυφό χαμόγελο, σ’ ένα συνεσταλμένο «σ’ αγαπώ». Ομορφιά που αγγίζει με το μαγικό της φως τα βλέμματα κι απλώνεται σ’ ηλιοκαμένα κορμιά σαν βάλσαμο δύναμης κι ελπίδας.


Ναι, ο Αύγουστος σημαίνει ελπίδα. Ελπίδα ότι μαζί του δεν τελειώνει η ξενοιασιά, αλλά ότι αρχίζει η ζωή και μαζί ο οργιαστικός τής φύσης ενθουσιασμός. Μια φέτα κατακόκκινο καρπούζι, ένα ολόγλυκο σύκο, μια ρώγα Σαββατιανό απελευθερώνουν στον ουρανίσκο όλη τη δύναμη για να 'χει ο κάθε Αύγουστος διάρκεια και να κρατά γερά τού καλοκαιριού η γεύση μέσα στο μελαγχολικό τού φθινοπώρου σούρουπο και στου χειμώνα τις μοναχικές βραδιές.


Ναι, τελικά, Αύγουστος σημαίνει καλοκαίρι

18 Προβολές0 Σχόλια

Πρόσφατες αναρτήσεις

Εμφάνιση όλων
bottom of page